Кой Ви обучава?
 

Богдана Атанасова е родена на 01.05.1979 г. в Бургас, където завършва музикално училище със специалност – пиано. От зимния семестър на 2015 година е преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски", факултет по педагогика, специалност „джаз и поп пеене". През декември 2013 г. защитава докторска дисертация на тема „Джазови фестивали в България след 1989 г. – най-новата история на българския джаз". През 2005 г. се дипломира в магистърската програма по джаз и поп пеене във Висше училище по музика и сценични изкуства, гр. Франкфурт на Майн, Германия. Преди това завършва Софийски университет в специалност Mузикална педагогика, главен предмет – пиано.

В годините на интензивни занимания с класическо пиано има многобройни участия в концерти в България и Германия, както и награди от национални и международни конкурси.

 

В периода 2001 – 2007 г. живее и учи в Германия, където придобива богат, професионален опит като джаз-вокалист в разнообразни проекти и сцени в Европа:

  • фестивал "Нощ на Музеите” („Nacht der Museen”), гр. Франкфурт;
  • концерт на студенти от Висше училище за музика и сценични изкуства в музей „Щедел", гр. Франкфурт;

  • през 2004 е реализиран албум, със заглавие „LEKO”,  включващ авторска музика на Богдана Атанасова-вокал, Асен Хайдутов-ударни инструменти, перкусии и Веселин Попов-китара; майсторски клас по джаз пеене на Коулнтън Фрийман в гр. Майнц, Германия;

  • интернационален музикален фестивал "Calleheando”, гр. Малага, Испания;

  • джаз фестивал "Джаз Уикенд” ("Jazz Wоchenende”) гр. Регенсбург, Германия;

 

През 2010 г. записва втори албум с авторска музика и джаз стандарти, който е представен на фестивала "Spirit of Burgas” - сцена за джаз и блус.

От 2008 до 2013 година е соло-вокал на група What’s Up Band, с която осъществява множество концертни пътувания в Холандия, Белгия, Великобритания, Дания, Швеция, Норвегия, Финландия, Латвия, Естония и Испания.

Непрестанно развива изпълнителска и композиторска дейност.

 

От 2003 г. работи, като преподавател по пиано и пеене в музикални училища в Германия (Musikschule Hochtaunus; Frequency Music School – Frankfurt; Academy of stage arts - Oberursel), от 2007 г. в България – частна практика, детски градини („Уве кинд" – Бояна, София; „Чуден свят" – Драгалевци, София), RockSchool – София, преподавател по заместване в НАТФИЗ, както и хоноруван преподавател в Нов български университет, специалност джаз и поп пеене.

През 2013 г. създава студио „Music box", в което проектира дългогодишния си опит на изпълнител и учител по пиано и пеене. Там разработва новаторската програма за деца – „Чужд език чрез пеене", съставена изцяло от авторски, дву-езични песнички с текстове на български-английски или български-немски език.

 

 

 

 

 

Гергана Костадинова е родена в София, където завършва Национално Музикално Училище „Л. Пипков" със специалност Пиано. Обучението си продължава в Национална Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров" – в Инструментален факултет, специалност „Пиано" с преподавател Проф. Даниела Андонова и в Теоретико-композиторски  диригентски факултет, специалност „Тон режисура". През 2012 г. завършва бакалавърска степен в двете специалности, а през 2014-та защитава магистърска теза „Особености на звука в анимационния филм" . През годините на своето обучение актично участва в концертна и конкурсна дейност, завършва множество майсторски класове в България и чужбина.

  • 29 юли – 7 август 2011 – 7th San Daniele International Piano Meeting "Amici del Pianoforte”, Сан Даниеле, Италия
  • 19 юли – 30 юли 2010 – Wiener Musik Seminar, Виена, Австрия
  • 9 август – 21 август 2009 – International Summer Academy Prag Wien Budapest, Австрия
  • Участия в майсторски класове на Тамара Падубная, Йоханес Кропфич, Бернард Парц, Готлиб Валиш, Наталия Трул, Наум Груберт, Фулвио Турисини, Пол Гулда, Йено Йандо.

Участия в концерти в България, Австрия и Италия в периода между 2004 и 2013 година. 

Между 2012 и 2016 година осъществява концертни пътувания в Швеция, Финландия, Норвегия, Германия. Участва в различни музикални проекти. От октомври 2015 свири в трио "Flame”.

От януари до юни 2014 година е стажант тон-режисьор в БНР. С преподавателска дейност се занимава от 2009 г. – „Дом с крила" – 2011 г., Читалище „Алеко Константинов – 1897" – 2014г., Къща за четящи хлапета „Приказка без край" - 2015-2016г.

От  септември 2015г. преподава в музикално студио "Music box”.

 

 

 

 

Александър Христов започва да взима уроци по класическа китара на 8-годишна възраст в град Троян. По това време се засилва неговият интерес и към електрическата китара, като от 11-годишен свири в рок-групи и се изявава на сцени и конкурси на местно ниво.

 

През 2009 г. стартира обучението си по "поп-джаз китара" при Огнян Весков (Биг бенд - БНР) и "тонрежисура" в Нов Български Университет. През този период взима участие в множество формации, проекти, майсторски класове и уоркшопи с музиканти и преподаватели от чужбина и България: Уоркшоп с Българският китарист Николо Коцев, Уоркшоп с джаз-блус легендата Робен Форд. По време на майсторския клас на Милчо Левиев и Вики Алмазиду печели стипендия от НБУ за своето представяне.

 

От 2012 г. участва активно на софийската музикална сцена. Заедно с бандата „Curls & Pearls" пътува в Дания, Холандия, Англия, Швеция, Финландия, а с джаз триото „Birdland" в Италия, Испания, Франция и Португалия. През 2015 г. година Александър започва проектите „John Mayer Night" - трибют в чест на вдъхновяващия за хиляди млади китаристи и пресечна точка на блуса с поп музиката Джон Мейър и „Alex&Dessy". 

 

 

 

 

Петя Габрова е родена на 05.02.1994г. в град Плевен, където завършва Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков" със специалност тамбура.

 

 

По време на обучението си по тамбура печели многобройни награди от национални конкурси по фолклор – Плевен, Варна, Русе.Проявява засилен интерес в обучението си по пиано, танцово изкуство, фотография.

 

 

През 2011 год. започва подготовката си по поп и джаз пеене във вокално студио „Dori Dios” при Доротея Люцканова, където осъществява множество концерти с жив бенд.

 

 

През 2013 година е приета в Национална Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров" гр. София със специалност Композиция  при Проф. Йовчо Крушев.
 

 

През 2014 год. осъществява Трибют на Sade в Плевен, последвани от множество концертни дейности в града с поп, джаз и рок музика.
 

 

От Февруари 2015 е преподавател по поп и джаз пеене и пиано в студио „Music Box”.

 

 

Същата година участва в Лятна музикална академия към НБУ с преподаватели Вики Алмазиду и Милчо Левиев. 

 

 

 

 

 

 

 

Илона Иванова завършва магистърската си степен по класическо пеене в Национална Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров" гр. София  през 2015 г., в класа на Проф. Мила Дюлгерова и доц. Елица Нешевска.

 

Когато е на 7 г. започва да свири на пиано, а на 10 започва да пее. Преди да реши  да се занимава с класическо пеене е лауреат на много Национални и Международни Фестивали за популярна песен, както като солист, така и като участник във вокални групи.

 

На 17 взема първите си уроци по класическо пеене от първата си учителка – Маргарита Мадлжданска.

 

От септември 2014г. участва в постановки и концерти на Национален Музикален Театър „Стефан Македонски" гр. София.  Била е солист на Академичен Симфоничен Оркестър към НМА – София, Симфониета Враца, Оркестъра на Национален Музикален Театър, Оркестър „Арко" – Македония и др.

 

Обожава да пее популярна музика, джаз и мюзикъли. Често  е участник в различни благотворителни каузи и концерти – както като организатор, така и като изпълнител. 

 

 

 

 

 

Кремена Митева е поп и джаз изпълнител и преподавател, родена е в  Нова Загора, България.

 

Тя е едва на 6 години, когато започва уроци по солфеж и цигулка в местната музикална школа по изкуствата „ Илия Аврамов" и оттогава музката става неизменна част от живота й. На 10 години паралелно с уроците по цигулка, започава занимания по поп пеене в същата школа.

 

През 2007г. семейството й се премества да живее в София и тя завършва средното си образование в столичното училище 22-ро СОУ „Г. С. Раковски". Там започва занимания по  актьорско майсторство в театралната студиа „ Ние от 22-ро", с които поставят мюзикъла „ Play your Zmay". Представлението има успех и се играе в София, Каварна и Бургас.

 

През септември 2014г. завършва НМА „ Проф. Панчо Владигеров" с  Магистратура по „Поп и джаз пеене" в класа на проф. Стефка Оникян. По време на обучението си в музикалната академия Кремена взема участие в много мюзикъли : „ Коса", „ The Wiz” ( в ролята на Дороти), „Fame” (в ролята на Серена), Footloose.

 

В периода март 2014 - юли 2014 учи джаз пеене в италианската консерватория Conservatorio di Musica "Niccolo Piccinni” при  проф. Gianna Montecalvo. Там получава по - задълбочени познания в джаз музиката (хармония и импровизация). По време на престоя си там Кремена посещава уъркшопи по вокална джаз импровизация на световно известните Bob Stoloff и Michele Hendricks.

 

През есента на 2014 участва в майсторския клас на Милчо Левиев и Вики Алмазиду, където печели Специална награда и стипендия. Там има възможност да пее на една сцена с музиканти като Craig Bailey (USA), Marc Halbheer (Switzerland), Grigorius Simadopuolus (Greece), Milcho Leviev (Bulgaria).

 

 

 

Християна Дънкова е родена 1992 година в град Добрич. От 7 годишна свири на пиано, пее и учи солфеж в училището по изкуства „СОУ Св.Климент Охридски” гр.Добрич. Скоро след това започва и заниманията си като самостоятелен изпълнител в Студио за поп-рок певци „Сарандев” пак в родния й град. Следват участия в страната и чужбина,награди,признания и много пътувания.

 

След средното си образование завършва и НМА "Панчо Владигеров" в класа на  доц.Алис Боварян. През 4-те години на обучение, Християна е активна във всички студентски концерти,мюзикъли и продукции.

 

През 2013 година,Християна става част и от екипа на Камен Донев и участва в представлението му  „Възгледите на един учител за всеобщата просвета”.

 

През 2014 година получава първата си главна роля в Национален Музикален Театър "Стефан Македонски" ,където играе Сали Боулс  в мюзикъла „Кабаре". Същата година  Християна се явява на кастинг  в „Гласът на България”. 4-те стола на треньорите се обръщат и тя избира отбора на Миро. Стига до полуфинал .След края на формата,Християна,  официално става част от неговия екип и заедно реализират множество проекти,промоция на албума му и голямо лятно турне.

 

През 2015 г. Християна записва и първата си авторска песен „Дошъл назаем” по музика и текст на Радостина Колева и аранжимент на Дани Милев. Песента е написана специално за Юбилейното издание на „Златния Орфей” и е една от избраните песни.

 

През 2016 г. Е и вокалистка на бенда на "Шоуто на Канала" по БНТ. В момента активно преподава поп и джаз пеене и подготвя първият си сингъл "Една Игра " по музика и текст на Светлин Къслев a.k.a Starlight.

 

 

 

 

 

Олга Менцел е родена в София. От ранна детска възраст музиката е постоянен спътник в живота й. На 5 години започва да свири на пиано. Взима участие в множество конкурси и концерти от малка.


През 2013г. е приета в Национална музикална академия със специалности Хорово дирижиране и Музикална педагогика с профил Солфеж. По настоящем тя е студентка в четвърти курс и зад гърба си има вече няколко концерта, на които дирижира академичните хорове.

През лятото на 2016 година участва в Майсторски клас по хорово дирижиране при проф. Крикор Четинян.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Концепция

 

"Занимавам се с музика, откакто се помня. Имала съм много учители и безбройни ситуации на изпитания, развитие и успехи. Днес, 30 години след първия ми урок по пиано и хиляди часове, изпълнени с „най-красивото движение", единственото, което знам със сигурност, е че музиката е прекрасна, и е на всички. Концепцията ми е простичка – приветствам всеки музикален фен, изпитващ радост от музицирането. Целта е да се чувстваме комфортно – тези, които сега прохождат, както и онези, намиращи се на няколко, или много крачки напред, и имащи потребност от задълбочено и посветено изследване на музикалното богатство.

Заповядайте, ще се радвам да се запознаем!"

Боги