Димитър Крапчев

 

 

 

Дими се среща с музиката за пръв път в ранна детска възраст, когато започва да се учи да свири на акордеон. Тогава самият той все още не подозира, че вече е открил призванието си.

 

След като завършва гимназия се насочва към НМА "Проф. Панчо Владигеров” и там завършва специалност поп и джаз пеене. Редом с това Дими използва годините в Академията, за да се усъвършенства като музикант и освен с джаз, започва да се занимава и със спецификите на ансамбловото пеене. След като завършва бакалавърската си степен, той открива своята нова музикална страст в лицето на дирижирането. Избира теоретичния факултет отново в Музикалната Академия, където го приемат в магистърска програма по хорово дирижиране.

 

Без значение с кой сегмент на музиката се занимава, Дими не спира да се изявява. Освен като солов изпълнител, той е и част от курсовия хор към ТКДФ на Националната Музикална Академия, с който вземат участие в премиерното за българската сцена представяне на операта "Alcina” от Хендел. Дими е част и от вокалната джаз формация "Тамара войсес”, с която осъществяват многобройни концерти и участия на фестивални сцени и клубове.

 

През февруари 2018 (по покана на Михаил Йосифов) Дими пее на концерта на Биг бенда към катедра "Поп и джаз изкуство” в първо студио на БНР. Това не е първата им съвместна изява, след като през 2017 г. се качват на сцената на мащабния фестивал "A to Jazz”.