Весела Морова

 

 

 

Весела Морова е певица, отдадена на джаза, импровизацията, акапелната музика и латин джаза. Родена е в Габрово, където прави и първите си стъпки в джаз музиката. По-късно заминава за САЩ и изучава пеене в музикалния колеж "Бъркли” в Бостън. От 2012 г. насам Весела следва професионалния си път в България, като солист на биг бендове, оркестри, и собствени джаз формации. Представяла е музикални проекти на фестивални и клубни сцени в цялата страна – "Международен Джаз Фестивал – Банско”, "Аполония”, "Варненско лято” и други. Два пъти концертира като гост-солист в гр. Катовице, Полша, по покана на "Дамски салонен оркестър – Катовице”. Участва и като солист в продукцията "Фантомите на мюзикъла” на Държавна опера Стара Загора през 2015 г. 

 

През 2016 г. издава албум - "Нощ в джаз клуба” - с музиката на пианиста/композитор Любомир Денев и неговия квартет. В продължение на две години Весела натрупва преподавателски опит в училище за певци Д-Старс в София, където работи при педагога Даниела Станкова. През 2018 г. завършва магистратура в НМА "Панчо Владигеров” и в момента е и преподавател по поп и джаз пеене в "АМТИИ - Пловдив”.

 

Весела е и член на единствената по рода си в България млада акапелна група "Spectrum Vocal Band”, която развива все по-активна концертна и звукозаписна дейност, включваща издаването на дебютен албум ("Пресечна точка”) през 2019 г.